December 29, 2017 - 10 comments

100 dagen

Terwijl ik dit typ is het precies 100 dagen geleden dat wij uit Nederland vertrokken, op zoek naar nieuwe avonturen, ontmoetingen en ontdekkingen. Daarnaast wilden we tijdens het reizen ons werk voortzetten. Tijd voor een reflectie op de afgelopen 100 dagen.

In de afgelopen 100 dagen heb ik gewerkt voor o.a. Playboy, Wieler Revue, Lekker Magazine, Panorama, Nieuwe Revu, Foodsy, MarlinSpike, Earz en Wonder Media Group. Voordat ik een samenvatting geef van mijn werkzaamheden eerst een korte recap van onze reis. Annemarijn en ik zijn in september vertrokken en begonnen in Perth (West-Australie) In deze miljoenenstad hebben we een camper gehuurd om de eerste kennismaking met het Australische landschap te ervaren. Een prachtig begin van onze reis! Na deze eerste weken zijn we naar Cairns gevlogen voor het regelen van een bankrekening, een telefoonnummer en het kopen van een auto. Na lang zoeken kwamen we deze Landcruiser Troopcarrier uit 1985 tegen. Onze droomauto voor een offroad avontuur en perfect om de komende tijd in te wonen. Naast de vierwielaandrijving beschikt het over een zonnepaneel (zodat we altijd genoeg stroom hebben om onderweg te werken), stromend water en zelfs een mini oventje!

Vanuit Cairns hebben we verschillende loops gemaakt;  van het tropische regenwoud in het noorden tot de kale outback in de binnenlanden. Na deze reizen hebben we, samen met onze Landcruiser, de ferry vanuit Townsville genomen naar Magnetic Island, een tropische oase omringt door parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Hier heb ik een maand gewerkt voor Playboy en Wieler Revue. Na het succesvol afronden van deze projecten zijn we verder naar het zuiden getrokken, vierden we Kerst in 33 graden in Brisbane en vieren we vandaag oud & nieuw en onze 100e dag onderweg!

Naast al deze mooie reizen is er ook veel werk verzet. Tijdens het reizen heb ik gewerkt aan Foodsy. Foodsy is een app waarmee je eten en drinken bestelt op stations, zodat je het direct kan afhalen en je dus nooit meer je aansluiting hoeft te missen! Van de naam tot de interface en van de nieuwe website tot al het promo materiaal, een half jaar hebben we aan de nieuwe uitingen gewerkt. Een enorm project dat nooit af is, en daarom extra leuk. Tijdens onze reis heb ik veel aanpassingen gedaan aan de website en inmiddels maakt Foodsy zich klaar voor de grote campagnes in Amsterdam. Hiervoor ontwikkelde ik banners, t-shirts, stickers, flyers en spandoeken. Alles om iedereen kennis te laten maken met Foodsy.

Op Magnetic Island heb ik een maand gewerkt aan de nieuwe Playboy Extra website en het Wieler Revue wielerspel: Directeur Sportief. Voor Playboy ontwikkelde ik de nieuwe Playboy Extra website. Als lid van Playboy Extra krijg je toegang tot alle playmates, fotoshoots en video’s. Het visuele concept van de nieuwe interface is om deze content volledig en fullscreen te presenteren en de interactie makkelijk te maken op elk apparaat. De donkere achtergrond en de gouden elementen geven de site een premium uitstraling. De site wordt begin 2018 gebouwd, dan kan je deze live zien.

Directeur Sportief is het wielerspel voor elke wielerfanaat. Als lid maak je je eigen ploeg aan, waarmee je het opneemt tegen andere deelnemers. Jouw ploeg fietst het gehele seizoen en doet mee aan alle officiele wielerrondes. Tijdens het seizoen mag je een aantal keer je renners wisselen om zo strategisch je ploeg klaar te maken voor de komende wedstrijden. Directeur Sportief speel je online en ik ontwikkelde de website van dit spel. De interface is overzichtelijk en groots opgezet om de spelers de beste ervaring te geven. Meedoen kan vanaf begin maart.

Wat nog meer?

 • De nieuwe website voor MarlinSpike staat live, bekijk deze HIER.
 • Earz krijgt een redesign van zijn app, hiervoor is de website klaargemaakt en voorzien van meertaligheid.
 • De eerste versie van de nieuwe Lekker website staat live! Dit is nog maar 30% van het totale project maar het geeft alvast een goed beeld van de stijl die doorgezet gaat worden.
 • De websites van Playboy, Panorama, Nieuwe Revu, Wieler Revue, Golfers Magazine en Nautique staan online. De websites gebruiken hetzelfde template en we werken constant om de websites te verbeteren.

De komende maanden ga ik verder met de campagne voor Foodsy, ga ik starten met de nieuwe homepage voor Playboy en Panorama en ontwerp ik de bijpassende nieuwsbrieven. Verder ben in bespreking om een mooi project te gaan starten om vluchtelingen in Nederland een online platform te gaan geven, hierover later meer.

Voor nu een hele fijne jaarwisseling en een heel goed 2018!

Groeten uit Australië,

Martijn

Published by: Martijn Runia in Digital Nomad, Journal

Comments

Johan
January 5, 2018 at 2:43 pm

Geweldig, wat een uitdaging. Geniet samen ….we blijven jullie volgen..groeten, Johan Liest

Ico Balt
January 8, 2018 at 7:50 am

inspirerend. heel veel geluk en plezier!

Esther van Duinen
January 8, 2018 at 7:51 am

Gaaf om te lezen hoe je werken en reizen combineert Martijn, bij ons kriebelt die combinatie ook al een tijdje 🙂 enjoy!

Jhon Entrop
January 8, 2018 at 7:52 am

Mooi man, laat het weten als je in de buurt van Tasmania zit

Niels Tel
January 8, 2018 at 7:52 am

Leuk reisverslag! Tof hoe je zowel werk als privé combineer

Maarten Kuipers
January 8, 2018 at 7:53 am

Lekker bezig man!

Han Hoving
January 8, 2018 at 7:53 am

Heel tof, Martijn! Volg!

René Blokzijl
January 8, 2018 at 7:55 am

Super tof om te lezen! Geniet met z’n tweetjes vd adventures!

Marcel hagedoorn
January 16, 2018 at 4:20 am

Tof Martijn, leuk om te lezen. Veel Kuala’s gezien op Magnetic Island? Whitesunday’s en Fraser Island toch niet overgeslagen onderweg naar Brisbane?

Tot in Sydney of ergens anders 🙂

  Martijn Runia
  January 16, 2018 at 6:21 am

  Dank Marcel Ja, Magnetic zit vol met Koala’s :). Whitsunday’s wel overgeslagen, wij hadden wel genoeg witte stranden gezien. Fraser wel heen geweest, heel tof maar niet zo goed voor de auto.
  Tot snel waar dan ook!

Leave a Reply