November 21, 2018 - No Comments!

432 dagen

Het voornemen om elke 100 dagen een blog te schrijven heb ik bij lange na niet gehaald maar de reis hebben we wel (bijna) volbracht. Ik type deze post op onze aller laatste dag in New Zealand voordat we het vliegtuig naar San Francisco en vervolgens terug naar Groningen nemen. Ons overvalt een nostalgisch en trots gevoel dat we het gehaald hebben om meer dan 14 maanden te reizen en werken.

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen over wat ik op papier wil zetten over de afgelopen 14 maanden. Maar dat we enorm veel hebben geleerd is zeker. Niet alleen op werk gebied heb ik veel nieuwe dingen geleerd over remote werken, zaken doen met nieuwe klanten in Australië en het ontwikkelen van apps tijdens mijn tijd bij Art Processors maar ook persoonlijk zoals hoe te overleven in de outback en het sleutelen aan een auto.

De afgelopen tijd heb ik projecten gedaan voor o.a. Panorama, Foodsy, Playboy Extra, Tijdschrift.land, Equiem (Melbourne), Icon Homes (Marbella, Spanje) Vrijwilligers Centrale Nijmegen, Wonder Media (Antwerpen/LA), Imagination in Motion (Antwerpen/LA). Via Art Processors gewerkt voor: Art Gallery New South Wales (Sydney), MONA (Hobart, Tasmanie) en enkele interne interface en branding projecten, maar zodat ik in het werk duik eerst een recap van de trip.

Startend in Perth vliegen we na 2 weken naar Cairns waar we onze auto kopen. De komende 6 maanden rijden we via de oostkust helemaal naar het zuidelijkste puntje van Tasmanie om vervolgens in April aan te komen in Melbourne waar we 5 maanden wonen. Een paar weken daarvoor bezochten we het MONA museum te Hobart en ontdekte ik Art Processors, het Melbournse bedrijf dat de app voor ze ontwikkelde. Deze app werkte zo goed en was zo slim verweven in het museum bezoek dat ik besloot om bij ze langs gaan. Dit klikte en binnen 2 dagen had ik een baan als Digital Experience Designer.

Hierna vertrekken we vanuit Melbourne door de outback naar Darwin om vervolgens naar New Zealand te vliegen, om precies te zijn: Waiheke Island. Hier wonen we iets meer dan 5 weken waren we verder reizen over het zuider eiland.

Één van de voornaamste projecten waar ik aan heb gewerkt is het nieuwe ontwerp voor Vrijwilligers Werk Gelderland. Een provinciale organisatie dat vrijwilligerswerk regelt en organiseert in de omgeving van Nijmegen. Het huidige online platform matcht vrijwilligers en werkgevers bij het zoeken van werk. Met duizenden vacatures en vrijwilligers is de website de centrale punt voor de regio en verschaft het jong en oud aan een leuke baan. Omdat de doelgroep zo breed is hebben we meerdere ontwerp rondes gedaan en deze op afstand getest met de doelgroep. Per ronde is de feedback hiervan geïmplementeerd tot een uiteindelijk ontwerp dat op dit moment wordt ontwikkeld.

Wonder Media Group, een animatie studio uit Antwerpen en klant van het eerste uur, gaat zijn diensten verdelen onder 2 nieuwe merken, namelijk: Wonder Media en Imagination in Motion. Voor beide ontwierp ik de nieuwe huisstijl en ontwikkelde de bijbehorende websites. Deze zijn nu hier te zien: www.wonder.media en www.iim.media.

En een nieuwe klant is Equiem. Een property tech bedrijf gevestigd in Melbourne, Sydney, London en New York ontwikkeld digitale toepassingen voor gebouwen en de bewoners hiervan. Om hun verhaal beter over te brengen ontwerp en ontwikkel ik de nieuwe website. Dit behoorlijk uitgebreide project is nog steeds in ontwikkeling en zal waarschijnlijk pas eind december afgerond worden.

En natuurlijk een hele boek kleine dingen zoals:

  • Nieuwe versie van de Ergo- en Handtherapie website staat live: https://www.handtherapie.amsterdam
  • Verbeteringen aan de Foodsy app en veel nieuw drukwerk
  • De volledige versie van Lekker.nl staat nu online: www.lekker.nl
  • Nieuwe versie van panorama.nl staat online: www.panorama.nl

Voor nu ben ik weer terug in Groningen en weer volledig aan het werk.

Published by: Martijn Runia in Digital Nomad

Leave a Reply