February 9, 2016 - No Comments!

Binnen 2 maanden een nieuwe vestiging openen als gevolg van je nieuwe website.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Toch gebeurde het Ergo- & Handtherapie Amsterdam.

Met vestigingen in Oost en West Amsterdam was het doel om een nieuwe vestiging in Noord te openen. Ik werd gevraagd een nieuwe strategie te ontwikkelen waarmee groei gerealiseerd kon worden. Maar hoe doe je dit?

Uw activiteiten binnen handbereik

Ik zag de oplossing in het 'weer kunnen uitvoeren van je hobby of werk zonder pijn' en een duidelijke communicatie van de hernieuwde merkwaarden. Daarom creëerden we de belofte: 'uw activiteiten binnen handbereik'. Met deze belofte richten we ons niet op de behandeling maar op een pijnvrij leven.

Vanuit deze belofte werd er een visuele taal ontwikkeld die continu herhaalbaar is in diverse toepassingen. Het logo bevat de belangrijkste pijlers: vrijheid, mensen en handen. Het doel was om niet alleen een logo te ontwikkelen waar de merkwaarden in opgenomen zijn, maar een speels beeld dat door iedereen getekend kan worden. Het tekenen van het logo is nu de laatste stap in het behandelprogramma.

Ergotherapie logo

Twee websites

Het eerste contact is digitaal. Om het juiste verhaal te vertellen ontwikkelde ik twee websites: ergotherapie.amsterdam en handtherapie.amsterdam. Zo wordt de informatie toegespitst op de behoefte van de bezoeker.

Voor de vindbaarheid en online marketing heeft deze strategie ook voordelen. Door de informatie af te stemmen op één onderwerp wordt de website relevanter voor Google wat de vindbaarheid vergroot. Ook kan er specifiek geadverteerd en doorverwezen worden.

Het ontwerp van de website is toegespitst op mensen met klachten. Zo zijn alle lettertypes groot, de informatie behapbaar en motiveert de site om contact op te nemen.

Ergotherapie browsers

Resultaat

De websites staan online. De AdWords campagnes draaien en de nieuwe huisstijl is doorgevoerd in alle communicatiemiddelen. Dit heeft in vrij korte tijd geleid tot nieuwe patiënten, meer verwijzingen, positieve reacties van bestaande klanten en het openen van een nieuwe vestiging in maart 2016.

Published by: Martijn Runia in Work

Leave a Reply