August 27, 2015 - No Comments!

De 10 Essentiële reisapps

Om het reizen makkelijker te maken zijn er een aantal apps die je daarbij kunnen helpen. Ik maak vooral gebruik van apps die offline goed werken zodat je geen wifi-spot nodig hebt of een tijdelijk abonnement moet afsluiten. Hier een lijstje met 10 essentiële apps voor als je veel onderweg bent.

mapsmeapp

# 1 - Maps.Me

De nummer 1 app die ik het meest gebruik is Maps.Me. Nooit meer de weg kwijt met deze handige navigatie app! Je downloadt de kaarten op je telefoon en middels het gebruik van GPS heb je altijd je huidige locatie bij de hand. Ook handige locaties in de buurt zoals campings, benzinepompen of ATM's worden weergegeven. Erg handig ook om kleine afgelegen weggetjes te vinden om stiekem te kamperen!

Kosten: Gratis
Download voor iPhone / Android

________

evernote

# 2 - Evernote

Ik ben al jaren een trouwe Evernote gebruiker, maar nu ik op reis ben ontdek ik nog meer toepassingen waarin Evernote je goed kan helpen. Evernote is een simpele notitie app die je overal toegang geeft tot je notities. Klinkt simpel, maar de toepassingen zijn eindeloos!

Op reis zijn de offline notitieboeken onmisbaar. Zo heb ik bijvoorbeeld een notitieboek ‘wereldreis’ aangemaakt waar alles in zit: vliegtickets, reisschema’s, overnachtingen, kopieën van belangrijke documenten zoals paspoort, zorgverzekering, rijbewijs etc. Op deze manier heb je altijd je belangrijke documenten bij je. Wat weer heel handig is als je bier bestelt in de USA en geen ID bij je hebt. Als je niet veel vooraf plant, zoals ik doe, maar op het moment alles uitzoekt is het super handig om een notitie aan te maken met alles voor je komende reisplan, zoals: bus- en treintijden, boekingen, adressen, telefoonnummers etc. Zo heb je alles binnen handbereik om je gemakkelijk op je nieuwe plek te brengen.

Kosten: Gratis (€25,- p/j voor offline notitieboeken)
Download voor iPhone / Android / Mac / Windows

________

pocketapp

 

# 3 - Pocket

In Nederland gebruikte ik Pocket om artikelen die ik op het web tegenkwam snel op te slaan en later te lezen. Wat echter erg handig is aan deze app is dat het artikelen offline op je telefoon of mac zet, waardoor je deze altijd tot je beschikking hebt. Zo ben ik lid van De Correspondent, wat alleen online beschikbaar is. Maar één keer in de zoveel tijd scan ik de site en voeg alle artikelen toe aan Pocket om ze later offline te kunnen lezen.

Kosten: Gratis
Download voor iPhone / Android / Mac

________

spotify

# 4 - Spotify

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Spotify, sinds het mij heeft laten zitten tijdens mijn eerste roadtrip door Californie. Ik had een mooie route uitgestippeld, busje gehuurd, koude biertjes ingepakt, stap ik in de auto om de wildernis in te rijden, kom ik erachter dat Spotify geen muziek afspeelt. WTF! De muziek is niet weg, ik zie het staan maar kan er niet op klikken. Na twee dagen trok ik het niet meer en vond ik wifi. Zodra de app weer contact had met het internet was alle offline muziek weer toegankelijk. Het lijkt er dus op dat Spotify soms wifi nodig heeft om op te starten, of je muziek in te laden. Wil je offline muziek luisteren, open de app dan ergens waar je nog internet hebt en sluit de app niet af.

Kosten: €9,99 p/m
Download voor iPhone / Android / Mac

________

polarstep

# 5 - Polarsteps

Dit is de leukste app! Polarsteps van Nederlandse makelij trackt je overal waar je heen gaat en maakt zo een fantastisch overzicht van je reis en dat allemaal offline. Zodra je weer internet hebt wordt je reis geüpdate en zie je een mooi overzicht van je trip. Vervolgens kan je ‘steps’ toevoegen waar je bent geweest met foto’s en een omschrijving. Ook erg handig om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je reis. Benieuwd naar mijn steps? Deze check je hier..

Kosten: Gratis
Download voor iPhone

________

moneybirdd

# 6 - Moneybird

Moneybird is een simpele administratie tool die je helpt de administratie op orde te houden. Alle facturen, bonnetjes en offertes op één overzichtelijke plek. Anders dan de apps hierboven heeft Moneybird geen handige offline functionaliteiten, maar aangezien ik geen administratie mappen mee kan sjouwen is het erg handig om mijn volledige administratie in de cloud te hebben.

Kosten: €10,- p/m
Download voor desktop

________

headspace

# 7 - Headspace

Headspace helpt je niet met het maken van je fysieke reis maar met je innerlijke reis. Headspace heeft mij niet alleen geïntroduceerd in meditatie maar helpt mij ook om een gewoonte te maken van dagelijkse meditatie. Met de handige offline lessen heb je geen excuus om een dag over te slaan. Een must have app om je reis compleet te maken.

Kosten: Gratis (eerste 10 lessen)
Download voor iPhone / Android

________

momento

# 8 - Momento

Een simpele dagboek app die ik al jaren gebruik. En ook op reis haal ik deze vaak te voorschijn. Maak makkelijke tags om notities te bundelen en later gemakkelijk terug te lezen. Maar vergeet niet om ook een echt notitieboek mee te nemen om je reiservaringen en gedachtes op te schrijven.

Kosten: €1,99
Download voor iPhone

________

sketch

# 9 - Sketch

Sketch is een app voor designers en een goed alternatief voor Photoshop. De app is superlicht, slecht 36 MB vs 1,5GB van Photoshop CC, en de bestanden zijn ook vele malen kleiner waardoor alles lekker soepel werkt en niet veel ruimte inneemt. Wat fijn is als je slechts 128 GB schijfruimte hebt.

Enige nadeel is dat de app gebruikt maakt van de autosave functie van de Mac waardoor de bestanden waar je aan werkt om de zoveel tijd automatisch worden geback-up’t. Dit neemt enorm veel schuifruimte in beslag. Wil je dit tegen gaan lees dan DIT en DIT artikel.

Kosten: €99,-
Download voor Mac

________

googledrive

# 10 - Google Drive

Ook geen echte reispap, maar wel heel handig om alles te backupen. Alle bestanden die belangrijk zijn zijn altijd in sync met Google Drive, zodat als je MacBook kapot gaat of gestolen wordt je altijd de bestanden hebt.

Kosten: Gratis
Download voor iPhone / Android / Mac

________

Wat gebruik jij?

Verder gebruik ik Airbnb en Booking.com om overnachtingen te boeken en TripAdvisor en de Lonely Planet om te ontdekken wat er te doen is. Daarnaast maak ik veel gebruik van de standaard iPhone apps als de camera, zaklamp en de wereldklok. Om valuta te kunnen omrekenen gebruik Valuta+.

Hopelijk heb je hier wat aan en kan het je helpen bij het maken van jouw reis! Heb je andere apps die je gebruikt om het reizen makkelijker te maken, post ze dan in de comments hieronder.

Published by: Martijn Runia in Digital Nomad, Journal

Leave a Reply