June 2, 2016 - No Comments!

Ga op Urban Health Safari door Groningen

Ga op Urban Health Safari door de stad en ontdek hoe de gebouwde omgeving omgeving een bijdrage levert aan een goed en gezond leven in Groningen!

De Gemeente Groningen vroeg ons ons een interactief concept te ontwikkelen dat laat zien hoe de stad is ingericht en wat de invloed daarvan is op de leefbaarheid van haar inwoners. Er zijn ontelbare verborgen verhalen in de stad die (in)direct invloed hebben op de manier hoe wij ons voelen in de stad.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als het 3 dagen 30 graden is op de Grote Markt? Of wat gaat er met het Ebbingekwartier gebeuren? De antwoorden op deze en andere vragen vergroten onze beleving van de stad. Wij ontwikkelden hiervoor de perfecte oplossing: een applicatie in combinatie met Beacon technologie.

Screen Shot 2016-06-02 at 11.35.38Screen Shot 2016-06-02 at 11.35.29Screen Shot 2016-06-02 at 11.35.45

Met de ervaringen die we hebben opgedaan in o.a. het Groninger Museum, zijn er verhalen verzameld en sensoren (Beacons) opgehangen. Kom je daarbij in de buurt dan ontdek je het verhaal achter die locatie.

In totaal zijn er zo'n 40 verhalen te vinden. Deze zijn verspreid over 4 locaties in de stad, namelijk: het Inoversum / Ebbingekwartier, de Grote Markt, het Martinikerkhof en de Oosterpark.

Meer informatie vind je op: www.groningenopenair.nl

Download de gratis app in de App Store of Google Play Store.

Published by: Martijn Runia in Work

Leave a Reply