December 19, 2012 - No Comments!

Interview met Mario Veldhuizen

Een oud gezegde luidt: "al het moois komt van ver", maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben juist van mening dat je lokaal heel toffe dingen kan vinden en interessante mensen kan ontmoeten. Daarom een nieuw Bitterzoet rubriek om lokale talenten aandacht te geven. De oorspronkelijk uit Friesland afkomstige Mario Veldhuizen is de eerste.

Wie is Mario Veldhuizen?
Een 25 jarige abstracte kunstenaar uit Diever die het kind is uit zichzelf.

Door wat of wie wordt je geprikkeld?
Ik word geprikkeld door heftige emoties die eruit moeten. Frustraties uit het leven als ik buiten huis ben. De Friese kunstenaar Gerriet Postma omdat hij schilderde zonder angst, de puurheid in zijn werk aanbid ik. Verlangen. De duistere kant in mij.

Waar komt volgens jou de drift om je te uiten vandaan?
Omdat ik mezelf op een normale manier niet kan uiten. Alles wat ik heb meegemaakt en meemaak krop ik onbewust op. Tijdens het schilderen laat ik me volledig gaan, als het af is ga ik zitten en kijk ik ernaar, en dan voel ik pas de emotie die erin zit, soms moet ik huilen en soms voel ik me gelukkig.

Wat is het belangrijkste ingrediënt voor je creaties?
Eerlijkheid

Meer werk van Mario vind je HIER.

Published by: Martijn Runia in Journal

Leave a Reply