February 19, 2012 - No Comments!

Kluts

Kluts is een cultureel platform voor studenten dat in samenwerking met Poppodium Romeineen reeks evenementen op zet. In 2010 was ik medeorganisator en vormgever van deze reeks evenementen. Een avond met alleen bandjes was niet genoeg, er moest meer gebeuren, de bezoeker moest in een andere wereld stappen. Het doel: alle elementen van een festival door elkaar klutsen en in één avond gooien. Vanuit deze gedachte ontstond Kluts: Interactive Music, Art & Theatre festival, er werden vier thema's bedacht waarin de avonden werden ondergedompeld.

klutsposters

Elke Kluts avond bestond uit een aantal ingrediënten: - Eén hoofdact die de avond afsloot. De hoofdacts waren: Stuurbaard Bakkebaard (NL)Kakkmaddafakka (NO)Moss (NL) en Freakatronic (DE) - Twee bands (waarvan er één uit de omgeving moest komen) - Kunstexpositie met werken van verschillende kunstenaars uit Nederland - Workshops - Theater - Interactie met het publiek (Bijv. Mario-karten op een groot scherm, midden in de zaal schilderen en film kijken.

In de vormgeving was ik op zoek naar een vaste opzet die gebruikt kon worden voor alle edities die een link hadden met het thema en daardoor herkenbaar zijn. Hieronder zie je de vier posters die gebruikt zijn voor elke editie; de vele lagen, de drukte en opvallende kleuren komen overeen met het volle programma van een avond. De achtergrond in de poster refereert naar het thema.

Foto's van Kluts editie 2Kluts editie 3 en Kluts editie 4

Published by: Martijn Runia in Journal

Leave a Reply