February 23, 2015 - 6 comments

Let’s get lost in Southeast Asia & North America

Wakker worden aan de mooiste stranden, surfen in de ochtend, mediteren op een bergtop, eten langs de weg, de hele dag op slippers lopen en ondertussen mijn laptop openslaan om mooie dingen te maken. Locatie onafhankelijk werken en ondertussen de wereld over reizen, hoe cool klinkt dat?! Al jarenlang een grote droom, maar nu gaat het echt gebeuren!

22 maart vlieg ik vanuit Amsterdam naar het oosten om 5 maanden later vanuit het westen weer binnen te vliegen. Ik word een ‘digital nomad’, zoals dat zo mooi heet. Mijn reis begint in Nepal, waar ik een goede vriend oppik om daarna samen door te reizen naar Zuid India. Na een maand India nemen we afscheid en vlieg ik door naar Thailand om voor een langere tijd op 1 plek te blijven en te werken. Na Thailand reis ik verder door de buurlanden Laos en Vietnam en midden juni kom ik vanwege een bruiloft voor 3 weken terug naar Nederland. Begin juli reis ik weer verder met mijn vriendin door Indonesië om alle eilandjes te ontdekken.

Na Azië vlieg ik over de stille oceaan naar het prachtige Californië om een bezoek te brengen aan een aantal vrienden die werkzaam zijn bij Apple en HackerOne. Ook ben ik daar om nieuwe mensen te leren kennen en de startup scene van Silicon Valley te gaan ervaren.

Tijdens het reizen blijf ik vol inspiratie werken aan mijn projecten en klaar staan voor mijn klanten. Het enige wat ik nodig heb is een plek, mijn Macbook Pro, schetsboeken, drukwerksamples, internet en een zonnetje om mooi werk te kunnen maken. Via Skype, email en telefoon zijn er genoeg mogelijkheden om in contact te blijven en heb ik alle tijd om te werken aan bestaande en nieuwe opdrachten. Om dit avontuur te laten slagen en locatie-onafhankelijk te kunnen werken heb ik natuurlijk wel werk nodig! Blijf daarom al je grafische vragen, opdrachten en nieuwe plannen met mij delen en ik weet zeker dat ik mooie dingen voor je kan (blijven) maken. Vanwege het tijdsverschil kan ik je aan het begin van jouw dag blij maken met mooi nieuw werk ipv. aan het einde van de dag. No better way to start the day.

Mijn ervaringen en belevenissen op het snijvlak tussen reizen en werken kan je volgen via dit blog.

Tot over 5 maanden!

Published by: Martijn Runia in Digital Nomad, Journal

Comments

Lútsen
March 2, 2015 at 3:09 pm

Ha Martijn!

Zo te lezen zijn je plannen compleet. Heel gaaf en heel veel succes toegewenst! Enjoy.

Greets,
Lútsen

    Martijn Runia
    March 3, 2015 at 3:32 pm

    He Lutsen,
    Thanks man. Ja de plannen zijn inderdaad helemaal rond. Jou zinnetje ‘geniet van de voorpret’ speelde elke keer door mijn hoofd terwijl ik alles aan het uitzoeken was, haha.

    Martijn

Tim Dekens
March 2, 2015 at 3:37 pm

Vet! Hou ons op de hoogte:)

Tim

Jeroen Van Der Mark
March 3, 2015 at 9:41 am

Te gek man! Super mooie ervaring. Ik wens je veel plezier en wifi 🙂

Leave a Reply