June 25, 2014 - No Comments!

Nieuwe huisstijl voor Schoonmaak Systemen

Dit zijn misschien wel de leukste opdrachten die je als designer kan krijgen. De complete rebranding van een bedrijf dat al vele tientalle jaren draait en zich reeds heeft bewezen in zijn sector. Maar met een nieuwe eigenaar aan het hoofd werd het tijd voor een kloppend imago en huisstijl voor Schoonmaak Systemen, dat eerder nog schoonmaaksystemen.nl als bedrijfsnaam had.

Ik werd gevraagd om helemaal van het begin te starten en een nieuwe identiteit te ontwikkelen. Om de juiste sfeer neer te leggen is er begonnen met het ontwikkelen van een designimpressie. In deze impressie vertaal ik het vastgestelde imago in stijl elementen zoals: iconen, kleuren, lettertypes, fotografie stijl en logo's. Als deze gehele impressie is ingekleurd is de grafische fundering gelegd voor de huisstijl van Schoonmaak Systemen. Vanuit deze impressie gaan we verder me te ontwikkeling van de huisstijl producten.

De huisstijl producten zijn we gefaseerd aan het uitrollen. Op dit moment zijn de volgende onderdelen al gemaakt: visitekaartjes, enveloppen, briefpapier, folders, banner en bureaublad van alle computers. In de toekomst zullen we alle onderdelen omzetten naar de nieuwe stijl.

 

Published by: Martijn Runia in Journal, Work

Leave a Reply