June 15, 2017 - No Comments!

Tastoe, bezorgt goed eten met een glimlach.

Kan je een merk creëren op basis van resultaten i.p.v. aannames? Samen met Van Smaak ontwikkelden wij het nieuwe merk: Tastoe. Benieuwd hoe wij dat deden?

Van Smaak uit Drachten bereid en bezorgt al 45 jaar lang 6000 tot 7000 maaltijden in het noorden van het land. Hun expertise in koken en kennis van logistiek willen ze inzetten om een nieuw product te ontwikkelen dat zich richt op een jongere doelgroep. Maar hoe positioneer je een nieuw product in een overvolle markt?

Waar de markt wordt overspoeld met de termen ‘gezond’ en ‘vers’ zagen wij de oplossing in ‘vriendschap’. Wij ontwikkelden de belofte ‘Vriendelijke maaltijden thuis’ met de bijpassende naam ‘Tastoe’.

Tastoe is als een goede vriend die zijn maaltijden niet enkel bereid op smaak, maar deze ook aansluit op jouw ritme. Heb je morgen een belangrijke presentatie? Ga voor wat extra Omega 3 en vitamine C en kies voor Vincents Visschotel. Vanavond nog sporten? Ga dan voor de lichte maar voedzame quinoa schotel van Quincy.

De identiteit vertaalde zich in een visuele stijl waarin we ons lieten leiden door feiten i.p.v. meningen. Op basis van een markt- en doelgroep onderzoek ontwikkelden we vier merkconcepten. Elk concept met zijn eigen logo, slogan, visuele stijl en one-page website. Door middel van online advertising bereikten wij duizenden mensen om de nieuwe uitingen anoniem mee te testen.

Niet alleen de concepten maar ook combinaties van merken werden getest om te meten welk onderdeel van het merk aansloeg. Het winnende merk werd: Tastoe, vriendelijke maaltijden thuis. Het merk werd vervolgens uitgebreid met middelen als: verpakkingen, website en een fotografie. In het voorjaar van 2017 is Tastoe online te bestellen via www.tastoe.nl

Bekijk de complete case HIER.

 

Published by: Martijn Runia in Journal, Work

Leave a Reply