March 18, 2012 - No Comments!

Times Square 2 Art Square

Iedereen kent de kenmerkende beelden van Times Square; de grote billboards, de flitsende reclames en de snel rijdende gele taxi's. Elke dag passeren meer dan 300.000 mensen de metershoge reclameborden die 24 uur per dag schreeuwen om aandacht en de voorbijgangers voorzien van een behoefte waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze die hadden. De hoeveelheid borden en reclame-uitingen kunnen intimiderend zijn en geven een indrukwekkend beeld van de verschuiving van onze samenleving en de manier waarop we met reclame en producten omgaan. Maar wat nou als we alle reclame op Times Square voor één dag verruilen voor kunst en het passerend publiek voor één keer verrassen en inspireren? Dit is de gedachte achter 'Times Square 2 Art Square'.

'Times Square 2 Art Square' is de droom van Justus Bruns die 2 jaar geleden fantaseerde over een plein vol kunst waar de verdraaiing van commercie naar kunst zichtbaar zou worden. Justus, op dat moment pas 21 jaar oud, maakte een website waar hij zijn droom toelichtte en deelde dit met zijn netwerk. Al snel verspreidde het idee om advertenties te vervangen voor kunst zich via het internet. Bruns ontving hierop zoveel positieve reacties dat de behoefte en de mogelijkheden om zijn droom te realiseren toenam.

Nu, twee jaar later begint het erop te lijken dat het idee, wat ooit begon als een droom, ook echt uitgevoerd gaat worden. De website en de aanpak van het project spelen in dit succes een grote rol. Een van de manieren om geld binnen te krijgen is door artiesten kunst te laten inzenden waarna geïnteresseerden geld kunnen doneren om hun favoriete kunstwerk te steunen. In deze infographic wordt duidelijk gemaakt hoe het volledige plan werkt en op welke manier er geld ingezameld wordt. De planning is om in de zomer van 2012 voor één dag de eerste reclameborden te kunnen vervangen voor kunst en Times Square om te toveren tot 'Art Square.'

Published by: Martijn Runia in Journal

Leave a Reply