September 15, 2016 - No Comments!

Update aan het RUNIA CMS: Afbeeldingen schalen automatisch

Er is net een grote update onder de motorkap doorgevoerd die er voor zorgt dat jouw website (vooral op mobiel) stukken sneller laad. Dit komt omdat afbeeldingen op een nieuwe manier worden ingeladen. En afbeeldingen zijn qua bestandsgrootte het veruit het grootste onderdeel van je gehele website. Wel meer dan 50%.

Voorbeeld: Voorheen plaatste ik (of jij via het CMS) een afbeelding van 3000 pixels breed met bestandsgrote van 300kb op de website. Deze afbeelding moet zo groot zijn om deze super scherp weer te geven op een desktop computer. Maar deze zelfde afbeelding moest ook geladen worden op mobiel terwijl dat scherm maar 500px breed is. De upgeloade afbeelding was dus 6x zo breed en de bestandsgrootte was overbodig groot dan nodig was om goed weer te geven op mobiel.

Met de nieuwe update wordt van elke afbeelding automatisch meerdere versies met verschillende afmetingen gemaakt (zie afbeelding hieronder). Je upload enkel de grootste variant en het systeem maakt er meerdere (kleinere) versies van. Als nu dezelfde pagina wordt geladen op mobiel wordt niet de afbeelding van 3000 pixels ingeladen maar een versie die geschikt is voor het formaat van het apparaat, bijvoorbeeld 500 pixels. Omdat de bestandsgrote in dit voorbeeld misschien wel 6 x zo klein is geworden wordt je website sneller ingeladen.

runia-cms

Wat betekent dit voor jou:
Ten eerste een website die vele malen sneller wordt geladen. Op het snelle wifi op kantoor of thuis merk misschien weinig verschil maar op een 3G verbinding is dit aanzienlijk. Een snellere website komt de gebruikersvriendelijkheid ten goede wat weer resulteert in blije bezoekers. Daarbij hoef je bij het uploaden van afbeeldingen in het CMS minder rekening te houden met het formaat en de bestandsgrote, dit doet het systeem nu automatisch.

Meer over het RUNIA CMS.

Published by: Martijn Runia in RUNIA CMS

Leave a Reply